Meer filmjes voor hulpverleners

GGZ Familiecoaching

Kijk ook naar de filmpjes voor "families-naasten". Er zitten mogelijk filmpjes bij die u wilt aanbevelen aan uw cliënt en/of diens naastbetrokkenen.

 

Finding Mike is een indrukwekkende film over suïcide. Waargebeurd verhaal. Hoofdpersoon Jonny Benjamin heeft een diagnose "schizo-affectief". In deze film gaat hij op zoek naar Mike. Mike was de onbekende voorbijganger die hem jaren geleden ervan heeft weerhouden om een einde aan zijn leven te maken. Jonny geniet inmiddels weer volop van het leven en hij wil Mike daarvoor danken. Een film over hoop, perspectief, herstel.

 

De medische wetenschap zat fout is een terugblik op de ontstaansgeschiedenis van de NAMI; de Amerikaanse zuster organisatie van het Nederlandse Ypsilon.

Wat zich toen, in de jaren 1970 en 1980 afspeelde, was hartverscheurend. Ouders kregen de schuld van de ziekte van hun zoon of dochter. Staatzorg werd afgebouwd maar gemeentelijke zorg werd niet voldoende opgebouwd. Steeds meer psychiatrische patiënten op straat, of in de gevangenis.

Voor ons, hedendaagse Nederlanders: beangstigend herkenbaar ...

 

Ik had een zwarte hond is een filmpje over depressie. Wellicht geschikt om aan een cliënt aan te bevelen.

 

Me or the dog is een lichtvoetig filmpje over hallucinaties en wanen.

 

 

Hierboven deel 1 en 2 van een college van Xavier Amador over zijn LEAP methode: Een andere manier om met een cliënt te praten over zijn/haar meningen en over hetgeen hij/zij waarneemt.

Naar onze mening is vooral deel 2 interessant.

Volgens Amador is LEAP ook toepasbaar door naastbetrokkenen.